Nieuws

Je zocht dit jaar naar ‘Belfius’

Google heeft naar goede gewoonte de populairste Belgische zoektermen van het jaar onthuld, en geeft zo een inzicht in de gebeurtenissen van 2012.

Het jaarlijkse Zeitgeist-rapport van Google geeft een overzicht van de populairste trends, persoonlijkheden en gebeurtenissen uit het afgelopen jaar. De zoekgigantt baseert zich daarvoor op de online zoekopdrachten die doorheen het jaar in België werden uitgevoerd.

Terwijl 2012 internationaal vooral getekend werd door de aanhoudende financiële crisis, trokken in België de Kasteelmoord, de sluiting van Ford Genk en de vrijlating van Michelle Martin online het meeste aandacht. Maar het snelst stijgende zoekwoord van het afgelopen jaar was ‘Belfius’.

[related_article id=”158901″]

Ook de lokale verkiezingen trokken heel wat aandacht. Bart De Wever blijft voor het derde jaar op rij de meest gezochte politicus, terwijl premier Elio Di Rupo zijn negende plaats van vorig jaar inruilt voor de zilveren medaille. 

Het koningshuis krijgt een eigen categorie, en daar blijft Fabiola het populairste lid van de familie. Ze wordt gevolgd door het prinsenpaar Filip en Mathilde.

Het overlijden van Whitney Houston maakte haar tot snelst stijgende internationale beroemdheid van het jaar. Tweede en derde plaats gaan naar Kate Middleton en Felix Baumgartner. De snelst stijgende Belgische persoonlijkheid van 2012 is tennisser David Goffin, gevolgd door Michel Daerden en Lesley Ann Poppe.

Een volledig overzicht van al de categorieën vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business