Nieuws

HTC schrapt Windows Phone 8-toestel met Full HD-scherm

HTC heeft besloten de productie te staken van een jumbo Windows Phone 8-toestel omdat het besturingssysteem de hoge resoluties (nog) niet aan kan.

Volgens persbureau Bloomberg was de Taiwanese fabrikant van plan om volgend jaar een toestel te lanceren met een schermdiagonaal van meer dan 5-inch. Dat zou moeten concurreren met de populaire Samsung Galaxy Note II en zou draaien op Windows Phone 8.

Maar directeur Peter Chou besloot om de productie te staken toen bleek dat het toestel een te lage resolutie zou hebben om te kunnen concurreren met vergelijkbare Android-reuzen. Bloomberg baseert zich daarbij op een anonieme bron die op de hoogte was van het geschrapte project.

[related_article id=”161452″]

Microsoft hanteert strenge eisen voor toestellen die mogen draaien op het zojuist gelanceerde Windows Phone 8, maar dat zorgt wel voor beperkingen bij smartphonefabrikanten. Zo ondersteunt het OS voorlopig nog maar 720 horizontale beeldlijnen (720p), terwijl Android al in staat is om Full HD-resoluties weer te geven (1080p).

Android wel Full HD
HTC heeft al ervaring met de bouw van Full HD-smartphones. Enkele maanden geleden lanceerde het in Japan de J Butterfly, een Android-toestel met 5-inch SuperLCD 3-display. Dit toestel is onder de merknaam Droid DNA ook in de Verenigde Staten gelanceerd.

Maar het lijkt er dus op dat liefhebbers van Windows Phone nog een tijd zullen moeten wachten voordat ze een Full HD-toestel in handen krijgen.

We verwachten daarentegen dat in het nieuwe jaar een hele rits Android-topmodellen zullen uitkomen die daartoe wel in staat zijn, zoals waarschijnlijk de Samsung Galaxy S IV.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business