Nieuws

Triomfantelijke terugkeer Google Maps naar iPhone

iPhone-eigenaren verwelkomen de net gelanceerde Google Maps-applicatie met open armen: de kaartendienst wordt binnen 48 uur meer dan 10 miljoen keer gedownload.

iPhone-gebruikers nemen massaal het advies van Apple-directeur Tim Cook aan om een alternatief te gebruiken voor het geflopte Apple Maps.

Google-medewerker Jeff Huber schreef maandag op zijn Google+ profiel dat de downloadteller van Google Maps voor iOS in minder dan twee etmalen over de tien miljoen is gegaan.

[related_article id=”158256″]

De zoekmachine profiteert zo handig van een van de meest besproken flaters van Apple van de laatste jaren. Bij de introductie van de iPhone 5 werd Google Maps weggebonjourd als vaste kompaan voor de Apple-telefoon en introduceerde het bedrijf uit Cupertino zijn eigen variant. 

Omdat de nauwkeurigheid van Apple Maps te wensen overliet, werd de roep om de terugkeer van Googles kaartapplicatie steeds luider. De zoekmachine bracht niet alleen een eigen app uit, maar stelt ook zijn kaartmateriaal beschikbaar aan iOS-ontwikkelaars via de Google Maps SDK for iOS, zo schrijft Ars Technica.

Apple zit inmiddels verre van stil. Het heeft het hoofd van de falende kaartendienst de laan uitgestuurd en werkt samen met TomTom om de plooien glad te strijken. En het lijkt er hard op dat de iPhone-fabrikant van plan is om Foursquare-gegevens te integreren met zijn kaarten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business