Nieuws

Israël rekruteert jonge geeks voor cyberdefensie

Israël is een nationaal jeugdprogramma gestart dat tieners moet opleiden om online aanvallen van zijn vijanden af te kunnen slaan.

Volgens de lokale krant The Jerusalem Post is het project ‘Magshimim Le’umit’ al drie jaar in ontwikkeling en mikt op bovengetalenteerde leerlingen tussen de 16 en 18 jaar oud.

Minister-president Binyamin Netanyahu zegt dat een dergelijk programma nodig is om het groeiende aantal aanvallen op de nationale computersystemen te kunnen afstoppen.

[related_article id=”161920″]

Het rekruteringsprogramma is slechts een onderdeel van de versterkte verdediging. Ook het overheidsbureau Israël National Cyber Bureau (INCB) is bezig met versterking van de manschappen.

Netanyahu noemt de uitverkoren leerlingen de ‘toekomstige onderscheppers voor de staat Israël.’ Het hoofd van de INCB, Eviatar Matania, noemde het programma een investering in ‘hoogwaardig menselijk kapitaal voor de staat Israël.’

“We zijn een van de meest toonaangevende landen van de wereld op het gebied van cybernetica, en we moeten die positie vasthouden”, zei Netanyahu. “Om die reden, zullen we doorgaan met het cultiveren van de generatie van de toekomst.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business