Nieuws

Dell verandert elk scherm in een pc met Project Ophelia

Dell Wyse heeft op CES Project Ophelia voorgesteld. Een Android-stick die eender welk scherm in een op de cloud gebaseerde pc verandert.

Dell Wyse, de cloudtak van de fabrikant, heeft op CES een Android-stick voorgesteld die monitors en televisieschermen in een op de cloud gebaseerde pc verandert.

Project Ophelia lijkt op een USB-stick die je in een scherm kan pluggen, en biedt virtuele toegang tot persoonlijke of bedrijfsgegevens in de cloud. Dell wil de gebruiker op die manier toegang geven tot bestanden, zonder een laptop of tablet te moeten meesleuren.

[related_article id=”152275″]

De stick beschikt over wifi- en Bluetoothverbinding, en werkt met Android 4.0. Hij biedt alles wat je nodig hebt rechtstreeks vanuit de cloud. Zo kan je altijd en overal je documenten raadplegen en bewerken, surfen op internet of apps gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding.

Voor bedrijven

Project Ophelia biedt IT-managers bovendien een veilige manier om werknemers toegang te geven tot bedrijfsbestanden. Omdat de gegevens in de cloud worden bewaard, en niet lokaal op het toestel, kan de toegang met één klik vanop afstand geblokkeerd worden.

Op die manier kan het ook minder kwaad als je de stick verliest of ergens laat liggen. Eventueel gevoelige (bedrijfs)informatie blijft veilig opgesloten in de cloud. Bovendien wil Dell de stick onder de 100 dollar op de markt brengen, wat van Project Ophelia een zeer budgetvriendelijk alternatief voor een werklaptop maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business