Pizzaboeren kibbelen over DDOS aanvallen

De markt van pizza thuisbezorgers in Duitsland krijgt een aangebrand geurtje. Drie leverbedrijven zitten in een welles-nietes discussie over wie wie heeft aangevallen.

Niklas Östberg, de nieuwe topman van Delivery Hero, dat recent werd veroordeeld voor het kopiëren van een menu van een concurrent, zegt in een interview voor intern gebruik dat concurrenten bezig zijn met een moddercampagne tegen zijn bedrijf. Daarom heeft Delivery Hero stappen ondernomen.

Daarbij worden twee andere spelers, Lieferando en Lieferheld betrokken. Zij mogen volgens Östberg van de rechter niet langer beschuldigingen uiten over het verspreiden van cyberaanvallen.

[related_article id=”161920″]

Delivery Hero zelf zou zijn vrijgesproken van het uitvoeren van cyberaanvallen, maar kreeg naar eigen zeggen zelf een DDOS-aanval te verwerken. Ook Lukas Jaworski, een investeerder in Delivery Hero, beschuldigde afgelopen week de concurrentie.

Het blijft onduidelijk wie welke concurrent precies heeft aangevallen en of dat ook tot schade heeft geleid, zoals platgelegde websites of afgekoelde pizza’s.

Via Whiteboard, Sillicon Allee

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business