Nieuws

Google verlengt EAS-ondersteuning Windows Phone

Google zal Google Sync voor Windows Phone - dat gebruik maakt van het Exchange ActiveSync-protocol - nog blijven ondersteunen tot Microsoft met een alternatief komt.

Google heeft bekendgemaakt dat het de ondersteuning van Google Sync – dat werkt met Microsofts Exchange ActiveSync-protocol – verlengt tot 31 juli 2013.

Eind vorig jaar maakte Google bekend dat het van plan was om de EAS-ondersteuning voor persoonlijke (gratis) accounts te laten vallen op 30 januari 2013. Daardoor zouden Windows Phone-gebruikers hun adresboek en agenda’s uit Google niet langer kunnen synchroniseren met hun telefoon.

[related_article id=”161452″]

Op 30 januari heeft Google echter aan The Verge laten weten dat het de ondersteuning voorlopig nog even verder zet. “We zullen beginnen met de uitrol van deze verandering over alle platformen zoals gepland, maar we blijven Google Sync voor Windows Phone nog ondersteunen tot 31 juli 2013,” verklaarde Google.

Google beantwoordt daarmee aan de vraag van Microsoft om de ondersteuning nog enkele maanden verder te zetten. Het Windows Phone-team werkt ondertussen aan ondersteuning voor CalDAV en CardDav, de open protocollen die Google gebruikt voor synchronisatie.

De verlengde ondersteuning geldt wel alleen voor Windows Phone. Wie na 30 januari 2013 een Google-account aan Windows 8 of Windows RT wil koppelen met de Mail, People of Calendar applicaties, zal merken dat deze niet langer synchroniseren met Google.

Microsoft biedt op hun website wel een workaround om je Google-diensten toch nog (deels) met Windows 8 of Windows RT te synchroniseren. De reus uit Redmond laat de gelegenheid bovendien niet onbenut om gebruikers uit te nodigen om “simpelweg over te schakelen op Outlook.com”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business