Nieuws

Eerste Ubuntu-smartphones in oktober

Mark Shuttleworth, oprichter van Canonical, heeft bevestigd dat de eerste Ubuntu-smartphones al in oktober op de markt zullen verschijnen.

Canonical heeft laten weten dat de eerste smartphones die draaien op Ubuntu in oktober van dit jaar zullen verschijnen.

Ubuntu is een populaire Linux-distributie voor pc’s en televisies, en dit jaar wil Canonical daar ook smartphones aan toevoegen. Het bedrijf kondigde Ubuntu voor smartphones eerder dit jaar aan, en toonde het besturingssysteem in actie tijden de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

[related_article id=”161563″]

Mark Shuttleworth, oprichter van Canonical, heeft tegenover de Wall Street Journal bevestigd dat de eerste toestellen in oktober zullen verschijnen. Ontwikkelaars krijgen later deze maand toegang tot het platform.

Er zijn nog geen details bekendgemaakt over de eerste smartphones die op Ubuntu zullen draaien, maar ontwikkelaars zullen alvast met het besturingssysteem kunnen experimenteren op een Samsung Galaxy Nexus.

Ubuntu komt zowel in een versie voor instaptoestellen, als een versie voor toptoestellen. Die laatste zal zelfs een volledige desktopinterface ondersteunen, die je kan gebruiken wanneer je de smartphone aan een monitor hangt.

Ubuntu voor smartphones gebruikt daarom native apps, die zowel op smartphone als desktop zullen werken. Het besturingssysteem gebruikt  dezelfde drivers als Android-smartphones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business