Een wachtwoord hou je voor jezelf maar in praktijk delen koppels vaak elkaars wachtwoorden met elkaar. Dat kan zijn uit vertrouwen of om praktische redenen. Een mooi gebaar, maar McAfee waarschuwt voor de nare gevolgen. Zeker wanneer je als koppel niet in de beste omstandigheden uit elkaar gaat, bestaat de kans dat er iets foutloopt. […]

Advertentie

Een wachtwoord hou je voor jezelf maar in praktijk delen koppels vaak elkaars wachtwoorden met elkaar. Dat kan zijn uit vertrouwen of om praktische redenen. Een mooi gebaar, maar McAfee waarschuwt voor de nare gevolgen.

Zeker wanneer je als koppel niet in de beste omstandigheden uit elkaar gaat, bestaat de kans dat er iets foutloopt. Het kan zijn dat de ene gaat spioneren in de mailbox van de andere. Maar even goed kan het gaan om een smartphone waar geen wachtwoord op staat en je dus vrij toegang hebt tot iemands e-mail of facebookaccount.

Naast hacken, datalekken en virussen is het delen van je wachtwoord met vrienden of je partner nog altijd een risicovolle bedoening stelt McAfee. “We plaatsen onszelf in een risicovolle wraakpositie” zegt Robert Siciliano, beveiligingsexpert bij het bedrijf.

[related_article id=”158578″]

Een tweede gevoelig punt waarvoor hij waarschuwt is het doorsturen van gevoelige foto’s, sexting zeg maar. Volgens het beveiligingsbedrijf heeft 28 procent van de Amerikanen na een relatiebreuk spijt van het versturen van intiem materiaal. 32 procent vraagt dan ook aan zijn of haar ex om dat persoonlijk materiaal te verwijderen.

Al geeft volgens dezelfde rondvraag ook een op drie Amerikanen toe dat ze rond Valentijn sexy of romantische foto’s versturen. Dit zowel via e-mail, sms als via sociale media.