Nieuws

Google lanceert notitieapp Google Keep

Met Google Keep bewaar je korte notities op een virtueel prikbord op je smartphone en in Google Drive, zodat je ze altijd en overal bij de hand hebt.

We zagen Google Keep de afgelopen dagen al een paar keer kort opduiken in Google Drive, maar nu heeft de internetreus de notitieapp officieel gelanceerd.

In Keep kan je snel een notitie neerpennen en eventueel zelfs takenlijstjes en foto’s toevoegen. De notities zijn niet alleen beschikbaar via de applicatie, maar worden ook gesynchroniseerd met Google Drive zodat je ze overal bij de hand hebt.

Het verschil met een notitieapp als Evernote, is dat Google Keep eigenlijk de kattebelletjes op de koelkast of het prikbord wil vervangen. Terwijl je in Evernote hele webpagina’s kan opslaan, lijkt Keep ons vooral nuttig voor korte memo’s en herinneringen.

[related_article id=”158901″]

Dankzij spraakherkenning kan je ook korte berichtjes met je stem invoeren, Keep vertaalt die dan automatisch naar een geschreven notitie. Door de ingebouwde zoekfunctie vind je al je notities snel terug.

Je kan de notities naar eigen wens rangschikken en een eigen kleur geven, zodat je het overzicht op je virtueel prikbord makkelijk kan bewaren. Notities die je niet meer nodig hebt, kan je archiveren of volledig verwijderen.

Google Keep beschikt ook over een eigen widget zodat je notities nog sneller kan invoeren, rechtstreeks op het thuisscherm of – indien je over Android 4.2 of hoger beschikt – het ontgrendelscherm van je Androidtoestel.

Je kan Google Keep gratis downloaden uit de Google Play Store. Om de dienst via het web te raadplegen surf je naar http://drive.google.com/keep. Binnenkort zouden de notities ook rechtstreeks in je Google Drive moeten verschijnen.

appappsdownloadsgooglegoogle drivegoogle keepmobielnieuwsnotitieapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals