Nieuws

iPhone nog steeds lek na beveiligingsupdate

Ook na de update naar iOS 6.1.3 kan het ontgrendelscherm van de iPhone nog steeds omzeild worden om toegang te krijgen tot je telefoongegevens en contacten.

Apple heeft deze week met een beveiligingsupdate voor iOS een lek gedicht waarmee het ontgrendelscherm van de iPhone kon omzeild worden. Maar nu blijkt dat ook in iOS 6.1.3 nog steeds een manier bestaat om het ontgrendelscherm te omzeilen.

YouTube-gebruiker videosdebarraquito – dezelfde hacker die ook het vorige lek ontdekte – toont in een nieuwe video hoe hij het ontgrendelscherm van een iPhone met iOS 6.1.3 omzeilt door gebruik te maken van de “Voice Dial”-functie.

[related_article id=”158256″]

Hij maakt gebruik van de spraakfunctie, die je ook op een vergrendeld toestel kan opstarten, om een telefoonnummer te bellen en haalt terwijl de telefoon overgaat de simkaart uit het toestel. De oproep wordt dan beëindigd, waarna hij toegang krijgt tot het adresboek en de foto’s op het vergrendelde toestel.

Het risico is natuurlijk beperkt omdat een hacker fysieke toegang moet hebben tot je toestel. Maar als je helemaal gerust wil zijn, kan je jezelf beschermen door de “Voice Dial”-functie uit te schakelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business