Nieuws

Eric Schmidt: “Chrome OS en Android blijven gescheiden”

Ondanks de geruchten dat Chrome OS en Android zouden worden verenigd, laat Google-topman Schmidt weten dat er geen plannen zijn om de platformen samen te voegen.

De laatste weken duiken er steeds meer geruchten op over het eventueel samengaan van Android en Chrome OS. Deze geruchten worden onder ander gevoed door de interne verhuizing van Andy Rubin van Android naar de afdeling waar ook Chrome OS en Google Apps gerund wordt.

Maar Google-topman Eric Schmidt heeft nu tijdens "Google Big Tent’ in India verklaard dat beide besturingssystemen apart blijven opereren en dat geen van beide binnen de komende tijd zal verdwijnen. Dat laatste liet Schmidt weten, omdat Google al een tijdje bezig is met een ‘grote schoonmaak’. Zo liet de internetgigant onlangs nog weten een punt te zetten achter RSS-dienst Google Reader.

[related_article id=”158901″]

Schmidt liet nog wel weten dat in de toekomst de beide besturingssystemen meer zullen gaan delen, hij gebruikte daarvoor het woord ‘commonality‘. Wat deze gemeenschappelijkheid dan precies gaat inhouden hebben we natuurlijk niet te horen gekregen.

Deze toch enigzins vage verklaring van de Google-topman leidt natuurlijk alleen maar tot meer speculaties. Een gerucht dat de laatste tijd regelmatig naar boven komt is dat van Google Babble, een universele chatdienst die Google Talk, Messenger en Hangout combineert. Babble zou er zeker baat bij hebben om te synchroniseren tussen Android en Chrome OS, net zoals dat bijvoorbeeld bij iMessage van Apple het geval is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business