Nieuws

Apple wil nog maar eens een rechtszaak tegen Samsung

Apple heeft gevraagd om door te gaan met een nieuwe rechtszaak tegen Samsung in een poging om een beroep van zijn rivaal te kelderen.

Apple heeft gevraagd om door te gaan met een nieuwe rechtszaak tegen Samsung in een poging om een beroep van zijn rivaal te kelderen.

De iPad- en iPhonemaker wenst verder te gaan met een nieuwe rechtszaak over 14 Samsungproducten, zo meldt Bloomberg. Na door een jury 1,05 miljard dollar in schade toegewezen te krijgen, werd Apples compensatie door de Amerikaanse rechter Koh teruggebracht met 450,5 miljoen dollar.

De ruzie in een rechtbank in San Jose bracht de rechter tot de conclusie dat de oorspronkelijke uitspraak gebaseerd was op een verkeerd begrip van de wettelijke en patentkwesties waarvan sprake. En als de twee bedrijven daar niet tevreden mee waren moeten ze een beroep in de rechtbank aantekenen.

[related_article id=”158256″]

Samsung heeft gevraagd dat de nieuwe rechtszaak er niet meteen komt. Apple van zijn kant gelooft dat een beroepszaak ‘waarschijnlijk leidt tot een doorverwijzing terug naar een lagere rechtbank zonder een beslissing.’

Florian Mueller van FOSS Patents betekent een vermindering met zo’n groot bedrag dat er een nieuw proces met een nieuwe jury nodig is. Apple heeft ook nog een motie ingediend die aantoont dat er op een gegeven moment twee producten verkocht werden die een inbreuk waren op Apples design.

Als Apples claims over de Samsung"s Galaxy S II AT&T en Infuse 4G juist zijn, dank kan dit tientallen miljoenen toevoegen aan de oorspronkelijke schadeclaims. Het totaal zou op 685 miljoen dollar kunnen uitkomen en daar is 85 miljoen van afkomstig van de twee bijkomstige smartphonemodellen. De technologiegigant heeft gevraagd dat als rechter Koh eerst wil dat Samsung een beroepsprocedure doorloopt voor er een nieuwe rechtszaak is, dat de rechter moet overwegen om de compensatie te herstellen.

Er zijn overal ter wereld aanhoudende disputen over patentschendingen tussen de twee rivaliserende smartphone- en tabletmakers. De zaak die het meest in het oog springt is gewonnen door Apple die zijn concurrent beschuldigde van hun toestellen slaafs te kopiëren

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business