Nieuws

Amazon brengt Appstore naar België en Nederland

Amazon heeft inmiddels alweer een aantal jaren een eigen appwinkel, de Amazon Appstore. Die komt binnenkort ook naar Nederland en België.

Amazon, de grootste online retailer van de wereld, heeft een aantal jaren geleden een applicatiewinkel beschikbaar gesteld, waaruit duizenden Android-applicaties te downloaden zijn.

Deze week heeft Amazon aangekondigd de Appstore binnekort uit te breiden naar 200 landen, waaronder ook Nederland en België. Eerder werd de Amazon Appstore al per ongeluk opengezet voor Nederlandse gebruikers, maar dat werd toen weer snel hersteld.

[related_article id=”161563″]

De Amazon Appstore werkt volgens hetzelfde principe als de Play Store, maar er staan (soms) andere applicaties in en deze worden op een andere manier gepresenteerd.

Daarnaast wordt er in de Amazon Appstore per dag één betaalde applicatie gratis aangeboden, die normaal gesproken betaald is. Een mooie manier om gebruikers naar deze alternatieve appwinkel te trekken. Uiteraard is er ook een mobiele applicatie beschikbaar die op Android draait.

Voor gebruikers lijkt concurrentie op het gebied van applicatiewinkels een goed idee: wanneer de applicatiewinkels elkaar beconcurreren kan dit er bijvoorbeeld voor zorgen dat de diensten beter worden en dat er meer (betalings)mogelijkheden komen.

Aan de andere kant zorgt een extra applicatiewinkel ook voor onduidelijkheden. Is een applicatie nu exclusief verkrijgbaar in de ene winkel of ook in de andere? Moet je nu elke keer de prijzen in de twee winkels met elkaar gaan vergelijken om zo goedkoop mogelijk uit te zijn? Ook is het in verband met updates voor apps en games niet altijd duidelijk waar je nu zult moeten zijn.

Wanneer de Appstore precies bij ons beschikbaar zal zijn is niet bekend, maar wij houden het voor je in de gaten. De uitbreiding van de Amazon Appstore heeft overigens niets te maken met een eventuele uitbreiding van Amazons online winkel naar België of Nederland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business