Nieuws

Defecte iPhones kunnen Foxconn miljoenen dollars kosten

Foxconn zou een extra arbeidskost van ongeveer 200 yuan (ongeveer 25 euro) per stuk moeten betalen. In totaal zou dat uitkomen op zo'n 1,6 miljard yuan of omgerekend zo'n 198 miljoen euro voor 8 miljoen gebrekkige toestellen.

Foxconn zou wel eens zo’n 1,6 miljard yuan (ongeveer 198 miljoen euro) kunnen ophoesten om 8 miljoen defecte iPhones te vervangen.

Uit een bericht in de China Business Journal van afgelopen zaterdag blijkt dat Apple op 15 maart een slordige 5 miljoen iPhones terug naar Foxconn heeft gestuurd. Redenen zijn een gebrekkige afwerking of slechte werking. Volgens een anonieme bron van Foxconn zou het totaal wel eens kunnen oplopen tot 8 miljoen exemplaren.

[related_article id=”158256″]

Foxconn zou een arbeidskost van zo’n 200 yuan (ongeveer 25 euro) per stuk moeten betalen als het bedrijf de defecte onderdelen moet vervangen. In totaal komt het kostenplaatje dan op zo’n 1,6 miljard yuan of 198 miljoen euro voor 8 miljoen defecte iPhones. Dat bedrag is ongeveer twee derde van de winst van 2012 van Foxconn’s integrated Digital Product Business Group (iDPBG), de meest winstgevende tak van het bedrijf.

Volgens de bron is het niet de eerste keer dat dergelijke kwaliteitsproblemen zich voordoen. “De snelle groei en uitbreiding van de productie levert enorme uitdagingen voor de werknemers.”

De iDPBG probeert de kwaliteitsproblemen toe te schrijven aan de alsmaar wisselende directeuren van de afdeling sinds eind 2012. Eerst had Michael Chung de leiding, daarna kwam Chung Chengyu en nu is Chen Huilong de grote baas. Ben Reitzes, een analist van Barclays Capital, beweert in een Business Insider-verslag dat Chen niet voldoende ervaring heeft om met Apple te onderhandelen.

De productie in drie Chinese iDPBG-fabrieken ligt inmiddels stil van 7 tot en met 15 april. Apple stuurde ook kwaliteitscontroleurs naar de fabrieken voor verder onderzoek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business