Nieuws

MacBook Pro is uitgeroepen tot beste Windows-laptop

Computerbedrijf Soluto ging op zoek naar de tien beste Windows-laptops. Het resultaat? Op de eerste en de zesde plaats pronken Apple-systemen.

Is de Apple 13” MacBook Pro de beste laptop om Windows op te draaien? Ja! Dat zegt althans een computerbedrijf dat verschillende tests heeft uitgevoerd met de best verkochte computers.

Volgens Soluto was de MacBook Pro beter dan de systemen van onder andere Dell, Acer en Lenovo.

[related_article id=”158256″]

“Eén van de belangrijkste redenen is dat elke Windows-installatie op een MacBook Pro clean is”, verklaart Soluto. “Andere fabrikanten installeren zoveel overbodige toeters en bellen op hun nieuwe laptops waardoor het misschien een beetje een oneerlijke vergelijking is. Maar, aan de andere kant, zouden fabrikanten beter naar deze gegevens kijken en streven naar systemen die net zo goed draaien als MacBook Pro’s.”

Volgens het rapport zou het eerlijker geweest zijn om een MacBook Pro te vergelijken met een Acer- of Dell-systeem met dezelfde clean install. “We hebben toch gekozen om de computers te vergelijken zoals ze beschikbaar zijn op de markt. Dat leek ons representatievere resultaten te geven”, aldus Soluto.

De resultaten zijn gebaseerd op het aantal wekelijkse crashes, vastgelopen programma’s en Blue Screens of Death (BSoD). Ook de gemiddelde opstarttijd was een belangrijke factor in de tests.

Soluto heeft ook de nadelen van Windows op een Mac opgesomd. Zo is het bijvoorbeeld meer werk om Windows op een Mac te installeren en kunnen er problemen optreden met stuurprogramma’s.

De Acer Aspire E1-571 eindigde tweede en de derde positie was weggelegd voor de Dell XPS 13.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business