Nieuws

NASA pompt geld in prototype van 3D voedselprinter

NASA investeert in een ingenieur die een 3D voedselprinter probeert te ontwerpen. Zijn eerstvolgende uitdaging? Een pizza printen!

De voedselreplicators uit Star Trek zullen altijd de heilige graal van de ruimtesnacktechnologie blijven. Het ziet er echter naar uit dat astronauten dankzij het project van de Texaanse ingenieur Anjan Contractor binnenkort wel eens hun eigen voedsel zouden kunnen printen.

Ingenieur Anjan Contractor van Systems and Materials Research, een ingenieursbureau uit Austin, ontving vorige week 125.000 dollar om een pizza te printen. Het is echter iets ingewikkelder dan dat het klinkt. Contractor is er met een conceptprinter al in geslaagd om chocolade op een koekje te printen. Zijn volgende uitdaging: pizzadeeg printen. Tijdens het bakproces wil ie vervolgens saus en toppings printen.

[related_article id=”160734″]

Systems and Materials Research wil geen cartridges met rode saus gebruiken maar eerder ketens van voedingsstoffen maken. Cartridges met bepaalde poeders en oliën zouden gecombineerd kunnen worden om bepaalde voedselproducten te maken. Het voordeel is dat de voedingsstoffen in de cartridges een erg lange houdbaarheidsdatum hebben. Ideaal voor astronauten die gedurende lange tijd in de ruimte reizen.

“Omdat we uitsluitend met koolhydraten, eiwitten en macro- en microvoedingsstoffen in poedervorm werken, blijven de voedingsstoffen misschien wel dertig jaar goed”, legt Contractor uit aan nieuwssite Quartz.

Ook al klinkt het niet echt als een culinaire ervaring, het zou wel een praktische manier kunnen zijn om mensen tijdens een trip naar Mars optimaal te voeden. Bovendien zou een 3D voedselprinter veel meer variatie kunnen bieden dan het gebruikelijke gevriesdroogd aanbod. Wij zijn ervan overtuigd dat een warme 3D-geprinte pizza met een mysterieus laagje eiwitten tijdens een reis van enkele maanden behoorlijk goed zou kunnen smaken.

In onderstaand filmpje kun je alvast zien hoe de chocoladeprinter werkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business