Gmail: lees je e-mails zonder klikken

Wanneer je door een hele berg e-mails moet ploeteren, doe je dat liefst zo snel mogelijk. We leggen uit hoe je in Gmail je e-mails kan nakijken zonder klikken.

Gmail is een populaire en uitstekende maildienst, maar de webinterface kan gerust wat efficiënter. Met name het Postvak IN is voor verbetering vatbaar.

Standaard krijg je alleen de afzender en het onderwerp van je ontvangen e-mails te zien, maar dat volstaat niet altijd om een goed begrip te krijgen van de inhoud. Dus moet je de mail eerst openen, om dan na het lezen van het bericht weer naar je Postvak IN terug te keren.

Dat is een vrij omslachtige methode als je dagelijks een heleboel e-mails te verwerken krijgt. Gelukkig kan het ook sneller dankzij de functie ‘Voorbeeldvenster’.

[related_article id=”158901″]

Hoe?

In de webversie van Gmail klik je rechtsboven op het tandwieltje en kies je voor ‘Instellingen’. Vervolgens ga je naar het tabblad ‘Labs’. Daar vindt je een aantal experimentele functies die nog niet helemaal klaar zijn voor gebruik door het grote publiek, maar je Gmail wel een stuk handiger kunnen maken.

Zoek naar de functie ‘Voorbeeldvenster’ van Peter B. en Michael K. Je kan bladeren door de lijst met beschikbare functies, of je kan de naam in het zoekveld intypen. Klik op het bolletje voor ‘Inschakelen’ en bevestig met een klik op ‘Wijzigingen opslaan’ onderaan de pagina.

Je keert nu automatisch terug naar het Postvak IN en zal meteen merken dat er rechtsboven naast het tandwieltje een nieuw logo verschenen is. Hier kan je kiezen voor een verticale of horizontale splitsing.

Je Postvak IN wordt dan opgesplitst, zodat er een nieuw kader verschijnt waarin de inhoud van je e-mails wordt weergegeven. Door met de pijltjestoetsen naar boven of beneden te navigeren, blader je op een snelle manier door al je berichten zonder ze te moeten openen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business