Nieuws

Samsung toont Galaxy Tab 3 8.0 en 10.1

Samsung verklapte in het voorjaar al dat we tegen de zomer nieuwe tablets in de Galaxy Tab-reeks te zien zouden krijgen. Nu zijn er meer details bekend.

Al in het voorjaar verklapte Samsung dat er tegen de zomer nieuwe Galaxy Tab-tablets zouden opduiken. Nu zijn er meer details bekend over deze Tab 3"s. Er was al eerder een  Galaxy Tab 3 met een 7 inch voorgesteld.

In de Benelux is er officieel niets gecommuniceerd, maar in de Verenigde Staten zijn de nieuwe tablets reeds voorgesteld. Het gaat om twee versies: een tablet met een 8 inch-scherm en een toestel met eentje van 10,1 inch. De resolutie is in beide gevallen hetzelfde: 1.280 x 800. 

[related_article id=”161563″]

De Galaxy Tab 3 8.0 en Tab 3 10.1 lijken in elk geval heel sterk op de vorige generatie, met een belangrijk verschil: er is nu een hardwarematige home-knop. 

De hardware is bovendien sneller: de 8 inch pronkt met een 1,5 GHz dualcore-processor, terwijl de 10.1 inchuitvoering beschikt over een dualcore-processor aan 1,6 GHz. De chip in de 10,1 inch-tablet zal door Intel geleverd worden. Dat bevestigde Samsung tegenover The Verge. De 8 inch beschikt over 1,5 GB RAM, terwijl de 10,1 inch het met 1 GB RAM moet stellen. Allebei komen ze in een variant met 16 of 32 GB interne opslag.

Beide tablets hebben een 1,3 megapixelcamera aan de voorkant. Maar de camera aan de achterkant verschilt. Die heeft bij de 8 inch 5 megapixels en bij de 10,1 inch maar 3 megapixels. De kleine tablet heeft een batterij van 4.450 mAh, bij de grote tablet is dat 6.800 mAh.

Alle twee draaien Android 4.2.2 en beschikken over softwarefeatures als S Translator (bekend van de Galaxy S4-telefoon). Het lijkt er ook op dat de twee nieuwe tablets beschikken over een infrarood-oog met een bijhorende universele remote-app. Die functie was ook al aanwezig op de Galaxy Note 8.0, dus zo onwaarschijnlijk lijkt dat niet.

De exacte prijzen en lanceerdata voor onze contreien zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business