Nieuws

Rivalen BlackBerry tonen interesse in vooraf installeren BBM-chatapp

BlackBerry is in onderhandeling met verschillende smartphonemakers om zijn chatapplicatie BlackBerry Messenger te laten installeren voordat ze de fabriek verlaten.

Tegenover onze collega’s van Cnet meldt chief operating officer (coo) Kristian Tear dat er ‘interesse is van andere telefoonmakers.’

De Canadese fabrikant maakte in mei tijdens zijn BlackBerry Live-conferentie bekend dat het BBM zou gaan openstellen voor andere platforms. Thorsten Heins maakte bekend dat een iOS- en Android-versie in de maak waren en het lijkt er steeds meer op dat de apps eind juni al in de respectievelijke appwinkels zullen arriveren.

Tear ontkende tijdens het interview meteen dat BBM een spookstad is, omdat veel BlackBerry-gebruikers hun toestel zouden hebben ingeruild voor een iPhone of Android en daarna zijn overgestapt naar concurrenten als WhatsApp. Hij benadrukte dat BBM nog altijd 61 miljoen actieve gebruikers heeft, waarvan 70 procent de dienst op dagelijkse basis gebruiken.

[related_article id=”161563″]

Die toewijding, zo zegt de BlackBerry-directeur is meteen ook de reden dat concurrerende telefoonmakers interesse hebben om BBM vooraf op hun toestellen te installeren. Tear wilde daarbij geen namen van specifieke fabrikanten noemen.

Met het openstellen van BlackBerry Messenger wil het Canadese bedrijf zich meer relevant maken in de wereld van chatapplicaties, waar programma’s als WhatsApp, Skype en Viber gevaarlijke concurrenten zijn.

Het gevaar is daarbij dat BBM-gebruikers hun BlackBerry-toestel in de steek laten en overstappen naar een ander platform, waar ze binnenkort alsnog hun BBM-account kunnen gebruiken.

“We hebben niet het gevoel dat het een risico is”, zegt Tear. “Het ligt voor de hand dat, als we dat wel hadden, we op een andere manier zouden handelen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business