Nieuws

Vine vreet aan je opslagruimte

Bladeren door de filmpjes op Vine kan leuk tijdverdrijf zijn, maar de videoapp verorbert ondertussen wel heel wat kostbare opslagruimte op je Androidtoestel.

Na een debuut op iOS, heeft Twitter haar videoapp Vine nog niet zo lang geleden ook op Android gelanceerd. Maar die versie heeft toch nog een paar minpuntjes. Zo merkte een gebruiker op Reddit dat de app stevig aan je opslagruimte vreet.

Vine is een soort Instagram voor video’s. Je maakt een filmpje van maximaal zes seconden en deelt het met de wereld via het sociale netwerk. Via de Vine-app kan je ook filmpjes van andere mensen bekijken, maar nu blijkt dat elk filmpje dat je bekijkt in het cachegeheugen van de app wordt opgeslagen.

[related_article id=”160734″]

Op die manier beginnen de megabytes zich na verloop van tijd natuurlijk op te stapelen. De Reddit-gebruiker die melding maakte van het probleem, had al meer dan 1GB aan data in het cachegeheugen van de app opgeslagen.

Dom Hofmann, mede-oprichter van Vine, liet in een reactie op Reddit weten dat er wordt gewerkt aan een oplossing voor het probleem. “We zijn nog steeds een klein team met nog heel wat werk voor de boeg. We willen heel de zomer lang in snel tempo updates uitrollen. Heel wat van de dingen die we van plan zijn, zijn enkel mogelijk op Android,” aldus Hofmann.

Cachegeheugen wissen

Gelukkig hoef je niet te wachten op een update om weer ruimte vrij te maken. Het volstaat om in je instellingen naar het menu ‘Apps’ te navigeren en vervolgens ‘Vine’ in de lijst te selecteren. Kies voor ‘Cache wissen’ om opnieuw ruimte op je intern geheugen vrij te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business