Nieuws

Grootste Apple-verkoper Nederland failliet

Een Nederlandse rechtbank heeft het faillissement uitgesproken voor iCentre Group, de grootste onafhankelijke verdeler van Apple-toestellen in Nederland. Een doorstart is in de maak.

Het ging al langer niet best met iCentre, een zogenoemde Premium Reseller van Apple die 34 vestigingen kent op Nederlands grondgebied. Het bedrijf vroeg eerder deze maand uitstel van betaling aan, maar deze stap mocht niet baten. Een woordvoerder maakte dinsdag bekend dat de rechtbank in Haarlem het faillissement heeft uitgesproken, zo schrijft de Volkskrant.

iCentre verklaarde het faillissement in een persbericht door ‘snel oplopende verliezen’ en een ‘nijpende financiële positie’, schreef Het Financieele Dagblad vorige week. Teruglopende verkopen en een snel dalende omzet zorgden voor een snoekduik richting rode cijfers. De opening van Apples eerste Nederlandse Apple Store in Amsterdam kan daarbij een rol hebben gespeeld.  


Een iCentre-vestiging in Alkmaar

Toch hoeft dit niet meteen het einde te betekenen voor de winkelketen, die zo’n 400 werknemers in dienst heeft. B.A.S. Holding, dat onder meer eigenaar is van MyCom en Dixons, heeft zich gemeld voor een (gedeeltelijke) overname en heeft daartoe een verzoek ingediend bij toezichthouder Autoriteit Consument & Markt.

[related_article id=”158256″]

Het bedrijf zou 24 van de 34 vestigingen willen overnemen, al is nog niet bekend welke filialen dat zijn en of B.A.S. het personeel in dienst zal houden dat door het faillissement op straat zal komen te staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business