Nieuws

Microsoft start uitverkoop Surface RT in Benelux-scholen

Microsoft geeft vanaf maandag scholen en universiteiten over de hele wereld de kans om voor de helft van de prijs een Surface RT-tablet in huis te halen. We leggen je uit hoe je er één moet bestellen.

Vorige week werd via onze collega’s van ZDNet.com bekend dat Microsoft tijdelijk zijn eerste consumententablet tegen halve prijs zou aanbieden voor onderwijsinstellingen in 25 landen. Microsoft haalde toen tijdelijk de aankondiging offline, maar maakt nu officieel bekend dat de aanbieding zal lopen van 24 juni tot 31 augustus.

De Surface RT draait op Windows RT, een light-versie van Windows 8 die is geoptimaliseerd voor ARM-processoren. We testten de Surface RT een paar maanden geleden; het resultaat kun je hier teruglezen.

Gratis Office meegeleverd
Microsoft levert de Surface RT-tablet met een gratis versie van Office Home & Student 2013 RT (Word, Excel, PowerPoint en OneNote). Binnenkort komt daar de mogelijkheid bij om Outlook RT te installeren, al is het nog niet duidelijk hoeveel Microsoft zal vragen voor het gebruik van deze applicatie op Windows RT.

[related_article id=”161452″]

Er is een kleine kans dat Windows RT-toestellen deze app gratis mogen installeren bij de lancering van Windows 8.1, maar het is nog te vroeg om dat met zekerheid te zeggen. We hopen meer te horen op Microsofts BUILD-conferentie, die woensdag van start gaat.

De prijzen die we in ons eerdere artikel vermeldden, komen aardig overeen met wat Microsoft aan studenten en leraren vraagt. Hierboven zie je wat de Amerikaanse onderneming vraagt:

Wie een Surface RT in huis wil halen, moet een bestelbon invullen, die te vinden is als bijlage van een zojuist verschenen blogpost. Hier vind je verdere instructies voor de bestelling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business