Nieuws

Oracle-databases komen naar Microsoft Hyper-V en Azure

Concullega's Microsoft en Oracle zijn een nieuwe samenwerking aangegaan. Wat zijn de dingen die je moet weten over deze alliantie?

Microsoft en Oracle hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd rond Azure en Oracle-databases en -middleware. Dit zijn de zaken die je moet onthouden.

Oracle apps zijn nu gecertificeerd om naast Windows Server ook op Hyper-V en Windows Azure te draaien. Oracle Linux wordt toegevoegd aan de lijst Linux-varianten die worden ondersteund in Azure’s VM’s.

[related_article id=”161452″]

Microsoft heeft al enkele van haar eigen applicaties gecertificeerd op Windows Azure, waaronder haar SQL Server database. (Hier is een volledige lijst van gecertificeerde Microsoft-apps voor Windows Azure.) Nu worden ook Oracle’s eigen databases en WebLogic-middleware aan die lijst toegevoegd.

Een Java SDK werd al ondersteund op Windows Azure, maar nu hebben Oracle en Microsoft gezegd dat de ondersteuning voor Java nog verder zal gaan. Oracle zal Java certificeren om op Hyper V en Windows Azure te draaien.

“Het werd tijd. We zijn verheugd om met Oracle samen te werken op een nieuwe, constructieve manier,” zei Microsoft CEO Steve Ballmer tijdens een ontmoeting met pers en analisten over de nieuwe samenwerking. (Microsoft en Oracle zijn meer dan alleen softwarerivalen, ze delen een turbulente geschiedenis).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business