Nieuws

Google voegt offline kaarten opnieuw toe aan Maps voor Android

Na de update naar de nieuwe Google Maps voor Android, bleek dat de optie om kaarten offline te bewaren was verdwenen. Google heeft die optie weer toegevoegd.

Toen deze week Google Maps 7.0 voor Android werd gelanceerd, leek het erop dat de mogelijkheid om kaarten offline te bewaren niet meer in de app zat. Dat leek maar zo, want het bleek nog steeds mogelijk om kaarten op te slaan voor offline gebruik door in de zoekbalk van Maps "Ok Maps" te typen. 

Een nieuwe update zorgt er voor dat je geen rare trucs meer hoeft uit te halen om kaarten offline op te slaan. Wanneer je in de zoekbalk klikt, krijg je onderaan de pagina een "kaart" te zien met daarop "Make this map area available offline". De mogelijkheden voor het opslaan van kaarten zijn vooralsnog beperkt en deze kaarten zijn, net als voorheen, niet te gebruiken om offline mee te navigeren.

[related_article id=”158901″]

Momenteel ontbreken er nog enkele functies waar we van verwachten dat ze nog zullen terugkeren. Zo heeft Google al laten weten dat "My Maps" in een toekomstige versie opnieuw zal opduiken. Ook ontbreken er nog geavanceerdere navigatiemogelijkheden (het is niet mogelijk om een tussenstop  op te geven) en is in Nederland en België de nieuwe "Verkennen"-functie nog niet actief.

De update naar Google Maps voor Android 7 (inclusief de verbeteringen van vandaag) wordt in de komende dagen uitgerold voor toestellen met Android 4.0.3 en hoger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business