Nieuws

iOS 7 bèta verwijst naar vingerafdruksensor in nieuwe iPhone

De vingerafdruksensor die volgens geruchten in de nieuwe iPhone aanwezig zou zijn, lijkt bevestigd door een referentie naar de technologie in de nieuwe iOS 7 bèta.

Apple heeft een nieuwe versie van de iOS 7 bèta uitgebracht. Die lijkt de geruchten te bevestigen dat de nieuwe iPhone over een vingerafdruksensor zal beschikken.

9to5Mac meldt dat iOS 7 bèta 4 een nieuwe map bevat, getiteld “BiometricKitUI”, met daarin code die verwijst naar een biometrische sensor in de thuisknop van de iPhone. De technologie zou naar verluidt worden ingezet voor het ontgrendelen van het toestel. Het is onduidelijk of het ook voor een betaalsysteem – zoals de geruchten beweren – zal worden gebruikt.

[related_article id=”158256″]

De technologie zou natuurlijk ook erg interessant kunnen zijn voor ontwikkelaars, moest Apple een API vrijgeven die apps toelaat om de sensor te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bankenapps of wachtwoordmanagers die hiermee een extra beveiliging kunnen inbouwen. Ook gevoelige informatie op iPhones die binnen het bedrijf worden ingezet, kan hierdoor beter worden afgeschermd.

De vierde bètaversie van iOS 7 is iets later verschenen dan verwacht. Vermoedelijk komt dit doordat het Apple Dev Center er meer dan een week heeft uitgelegen als gevolg van een beveiligingsinbreuk.

MacRumors biedt een overzicht van de overige – veelal kleine – veranderingen, die iOS 7 bèta 4 nog met zich meebrengt. Waaronder:

  • Aanpassingen aan het ontgrendelscherm
  • Verbeteringen aan het meldingencentrum
  • Aanpassingen aan Siri en enkele apps, zoals Telefoon, Mail, Berichten, Safari en Camera
  • Mogelijkheid om een Apple TV vanaf een iPhone met iOS 7 in te stellen werd toegevoegd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business