Nieuws

Apples ontwikkelaarssite is eindelijk weer online

Het Apple Dev Center is eindelijk weer volledig toegankelijk, drie weken nadat de ontwikkelaarssite offline werd gehaald na een beveiligingsinbreuk.

Na een afwezigheid van drie weken is het Apple Dev Center eindelijk weer volledig beschikbaar voor iOS- en Mac OS X-ontwikkelaars.

De ontwikkelaarssite werd op 18 juli offline gehaald na een beveiligingsinbreuk waarbij de gegevens van 100.000 gebruikers werden gelekt. Apple benadrukte dat het om versleutelde gegevens ging, maar stuurde toch een e-mail uit naar ontwikkelaars met de vraag om hun wachtwoord te resetten.

[related_article id=”158256″]

Later bleek dat het om een hack ging door beveilgingsonderzoeker Ibrahim Balic, die de gegevens in handen kreeg tijdens een zoektocht naar beveiligingslekken in het Apple Dev Center. Balic zei dat hij Apple alleen maar wou attent maken op de lekken en verder geen slechte bedoelingen had met de verzamelde gegevens.

De hack was voor Apple alleszins reden genoeg om het Apple Dev Center volledig offline te halen, en de website te vernieuwen, de serversoftware te updaten en de database opnieuw op te bouwen.

Een week later kwamen de eerste diensten terug online, maar pas nu – drie weken later – zijn alle diensten weer beschikbaar. Onder meer de mogelijkheid om een account aan te maken of een abonnement te vernieuwen is nu pas opnieuw beschikbaar. Abonnementen die tijdens de downtime zijn vervallen, werden wel verlengd.

De downtime kwam natuurlijk ongelegen nu ontwikkelaars volop bezig zijn met het testen van iOS 7 en Mac OS X Mavericks – die vermoedelijk allebei deze herfst zullen verschijnen – en het ontwikkelen van software voor deze nieuwe besturingssystemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business