Nieuws

Microsoft brengt Skype en Outlook.com samen

Microsoft heeft zijn twee grootste communicatiediensten samengegooid: Skype en Outlook.

Microsoft heeft zijn twee grootste communicatiediensten samengegooid: Skype en Outlook.com.

De technologiegigant heeft deze week aangekondigd dat Skype beschikbaar is voor alle Outlook.com-gebruikers in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Brazilië en dichter bij huis in Duitsland en Frankrijk. Dat betekent dat mensen nu kunnen videobellen vanuit hun mailbox. Eigenlijk moest de nieuwigheid er in april al geweest zijn, maar blijkbaar heeft de integratie tot nu vertraging opgelopen.

[related_article id=”161452″]

“E-mail is een belangrijke en persoonlijk hulpmiddel voor de meeste mensen, maar er zijn momenten waarop je liever face-to-face spreekt”, schrijft Outlookgroepproductmanager Dawn Martynuik in een blogpost. “In een recente bevraging zei 76 procent van de mensen dat een e-mailconversatie vaak tot occasioneel leidt tot een telefoongesprek of videogesprek. Op die momenten zou Skype perfect van pas komen. En vanaf nu if face-to-facecommunicatie slechts één klik weg.”

Outlook.com legt nu al een verbinding met Facebook- en Gmail-accounts. De integratie van Skype lijkt dus een natuurlijke voortzetting daarvan voor Microsoft. Meer details worden in de nabije toekomst verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business