Nieuws

Google zoekt ‘experts’ voor nieuwe dienst Helpouts

Google heeft de website voor haar nieuwe platform Helpouts online gezet. De dienst geeft mensen de kans om live hun expertise te delen via Hangouts, gratis of tegen betaling.

Eind vorige maand dook het eerste nieuws op dat Google intern een nieuw platform aan het testen was waarmee gebruikers specifieke kunnen delen met anderen, vanachter hun computer. Afgelopen nacht is die dienst, met de naam Helpouts, online verschenen.

Momenteel is de dienst nog niet actief, maar wordt er gezocht naar “experts” die interesse hebben om zelf een Helpout te voorzien. Dat kan bijvoorbeeld gaan over kooklessen, doe-het-zelftips, bijscholingen of taalcursussen die via een Hangout worden aangeboden.

[related_article id="158901"]

Wie een Helpout wil aanbieden kan kiezen om dat gratis te doen of tegen betaling. Dat kan aan een tarief per minuut of per sessie. Google strijkt 20 procent op van het gevraagde bedrag, maar voorziet in ruil de infrastructuur om Helpouts in te plannen en uit te voeren, en zorgt dat “klanten” je Helpout kunnen vinden.

Naast particulieren ziet het er naar uit dat ook bedrijven hun diensten zullen kunnen aanbieden via het platform. Op die manier krijgen ze een nieuw kanaal om met hun klanten in contact te staan.

Het is nog niet duidelijk wanneer Helpouts voor iedereen beschikbaar zal zijn, maar wie geïnteresseerd is, kan zich hier aanmelden om op de hoogte te blijven. Google heeft wel een minimale leeftijd ingesteld van 18 jaar voor aanbieders en 13 jaar voor klanten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business