Nieuws

Google voegt herinneringen toe aan notitiedienst Keep

Een update voor Google Keep voegt herinneringen toe aan de notitiedienst. Niet alleen op tijdstip, maar ook op locatie.

Een update voor Google Keep voegt herinneringen toe aan de notitiedienst. Niet alleen op tijdstip, maar ook op locatie.

Eind maart kwam Google met de eigen notitiedienst Keep op de proppen, waarmee je notities in Google Drive kan bewaren zodat je ze overal kan raadplegen. Een veelgehoorde kritiek was dat Google Keep te basic is en veel functionaliteit mist om te kunnen concurreren met andere diensten, zoals Evernote.

[related_article id=”158901″]

Woensdag werd een update uitgerold waardoor het vanaf nu mogelijk is om herinneringen toe te voegen aan notities of lijstjes. De herinneringen kunnen worden ingesteld op een bepaald tijdstip, of je kan ze binden aan een bepaalde locatie. Zo kan je boodschappenlijstje automatisch worden bovengehaald via Google Now wanneer je de supermarkt binnengaat.

Om een herinnering in te stellen druk je op de knop "Herinner mij hieraan" onderaan een notitie. Je kan de herinnering instellen op een vooraf bepaald moment van de dag (bijvoorbeeld ‘Middag’) of zelf een specifiek tijdstip aangeven. De op locatie gebaseerde herinneringen werken gelijkaardig aan Google Maps en geven suggesties wanneer je begint te typen.

De  herinneringen zijn momenteel al actief op de website van Google Keep en de update wordt over de komende dagen geleidelijk uitgerold naar Androidgebruikers. Op het moment van schrijven hebben wij de update nog niet op ons toestel ontvangen. Je kan de app gratis downloaden in de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business