Nieuws

Ubuntu Edge schiet meer dan 19 miljoen dollar tekort

Canonical is er niet in geslaagd om via crowdfunding de vooropgestelde 32 miljoen dollar te verzamelen om haar Ubuntu Edge-smartphone te realiseren.

Het was een ambitieus plan van Canonical: 32 miljoen dollar inzamelen via crowdfunding om de Ubuntu Edge-smartphone te bouwen. Te ambitieus zo blijkt, want na afloop van de campagne schiet het bedrijf nog meer dan 19 miljoen dollar tekort.

Nochtans kende de campagne op Indiegogo een snelle start. Na 24 uur was er al bijna 3,4 miljoen dollar opgehaald. Maar de stroom aan donaties vertraagde al snel, waardoor Canonical besloot om de prijs voor een telefoon te verlagen in een poging om de interesse opnieuw op te wekken.

[related_article id=”161563″]

Uiteindelijk wist Canonical na een campagne van een maand maar 12,8 miljoen dollar te verzamelen, heel wat minder dan de vooropgestelde 32 miljoen dollar die nodig was. Omdat de campagne haar doel niet gehaald heeft, zullen alle 27.488 backers hun geld terug krijgen.

Toch is de campagne, ondanks dat het doel niet werd bereikt, erg succesvol geweest. Door meer dan 12 miljoen dollar in te zamelen werd zelfs het record van grootste fixed crowdfundingcampagne gebroken. Dat stond voorheen nog op naam van de Pebble smartwatch.

Een magere troost, aangezien de Ubuntu Edge nu nooit het levenslicht zal zien. De bedoeling was om een limited edition smartphone te bouwen met indrukwekkende specificaties en waarbij kon worden geëxperimenteerd met nieuwe technologieën en materialen, die nog te duur zijn voor massale productie. Natuurlijk zou dat alles worden aangedreven door Ubuntu"s eigen besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business