Nieuws

Syrische Elektronisch Leger hackt Twitter en NY Times

Het Syrische Elektronisch Leger blijkt even controle te hebben verschaft over het internetdomein Twitter.com. Het is een van de recentste aanvallen van de groep.

Het Syrische Elektronisch Leger (Syrian Electronic Army of SEA)blijkt even controle te hebben verschaft over het internetdomein Twitter.com. Het is een van de recentste aanvallen van de groep.

De Whois-informatie van Twitter.com, dat gegevens bevat over de eigenaar van een internetdomein, geeft aan dat sea@sea.sy is. Desite is wel blijven werken.

De site van de Amerikaanse krant The New York Times is op dinsdag even uit de lucht geweest en het SEA is ook daar een verdachte. “Onze initiële inschatting is dat dit hoogstwaarschijnlijk het resultaat is van een kwaadaardige externe aanval”, zegt de Times in een verklaring op Facebook. En inderdaad, er zijn screenshots opgedoken van de site waarop staat “Hacked by the SEA”.

Volgens The New York Times lag het probleem bij een aanval op de domeinnaamregistrator. “De site van The New York Times was onbeschikbaar voor lezers op dinsdagnamiddag na een aanval op de domeinnaamregistrator Melbourne IT. Door de aanval moesten medewerkers van de krant ook even stoppen met gevoelige e-mails”, aldus een artikel op de site. “Het SEA is een hackerscollectief dat de Syrische president Bashar al-Assad steunt. Ze zouden de aanval hebben ingezet op de sites en socialemedia-accounts van media-organisaties.”

Een tweet van de account Official_SEA16 zei: "Hi @Twitter, look at your domain, its owned by #SEA :)"

Twitter zelf heeft last ondervonden met de weergave van beelden omdat de diensten voor afbeeldingen over een andere server zijn gelopen.

At 20:49 UTC, our DNS provider experienced an issue in which it appears DNS [Domain Name Service] records for various organizations were modified, including one of Twitter"s domains used for image serving, twimg.com. Viewing of images and photos was sporadically impacted. By 22:29 UTC, the original domain record for twimg.com was restored. No Twitter user information was affected by this incident.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business