Nieuws

De Morgen gooit privacy wedstrijddeelnemers te grabbel

Op een wedstrijdpagina van De Morgen om een tabletcomputer te winnen, krijg je de informatie te zien van een andere deelnemer aan de wedstrijd.

De Morgen houdt een enquête bij de lezers van hun website. Als motivatie wordt er onder de deelnemers een tabletcomputer verloot. Er worden vragen gesteld over welke kranten je wanneer leest en of je erop geabonneerd bent.

In de laatste stap is langs de kant van De Morgen iets misgelopen. Op de pagina waar je je persoonsgegevens moet invullen, krijg je persoonsgegevens van een andere deelnemer te zien.

We hebben bij ZDNet even de proef op de som genomen en zagen de gegevens van een zekere Peter uit Hasselt. We kregen ook zijn telefoonnummer te zien, volledige naam, adres en zijn gok op de schiftingsvraag. Hoeveel gegevens er in totaal zijn uitgelekt, is niet duidelijk.

We hebben de webmaster van De Morgen op de hoogte gebracht voor de publicatie van dit artikel, zodat ze hun lezers kunnen beschermen tegen mensen die oneigenlijk gebruik willen maken van de gelekte gegevens. Op het ogenblik van publicatie lijkt het euvel verholpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business