De plotse stopzetting van Microsofts Technet-abonnementen heeft tot veel protest geleid. Microsoft probeert misnoegde abonnees nu deels tegemoet te komen.


Microsoft besloot eerder dit jaar om een punt te zetten achter haar Technet-abonnementen. De beslissing was onverwacht en niet echt populair bij de loyale gebruikers. Een online petitie tegen de stopzetting behaalde ondertussen al meer dan 11.000 handtekeningen.

Microsoft probeert de misnoegde abonnees nu deels tegemoet te komen met een aantal aanpassingen die enkele klachten van de TechNet-abonnees adresseren.


[related_article id=”161452″]

Sinds 31 augustus is het niet meer mogelijk om in te schrijven op TechNet, maar bestaande abonnees wiens account vervalt tussen 1 september 2013 en 30 september 2014, zullen hun abonnement gratis verlengd zien met 90 extra dagen. Microsoft doet dat “om de klant meer tijd te geven om de overstap naar een ander aanbod te plannen.”

Ten tweede zullen bepaalde oudere softwarepakketten beschikbaar worden gemaakt via het TechNet Evaluation Center, dat wel nog blijft bestaan.  “We kregen te horen dat sommige gebruikers in de eerste plaats op TechNet zijn ingeschreven om toegang te krijgen tot oudere producten, om zich voor te bereiden op een migratie en om compatibiliteit van apps te testen,” aldus Microsoft.

Een woordvoerder van Microsoft heeft aan ZDNet-collega Ed Bott laten weten dat het bedrijf ook nog aan een specifieke formule werkt voor leden van het Microsoft Certified Trainer-programma. Jarenlang kregen zij een gratis TechNet-abonnement om hun lesmaterialen voor te bereiden. Ook hun abonnement wordt gratis met 90 dagen verlengd en zal worden vervangen door “een nieuwe oplossing die software voor trainingsdoeleinden (zonder vervaldatum) zal voorzien.”