Nieuws

Microsoft bouwt Europees datacenter in Finland

Samen met de aankondiging van de (gedeeltelijke) overname van Nokia, maakt Microsoft ook bekend dat het een datacenter zal neerplanten in het land van de telefoonbouwer.

Microsoft heeft dinsdag heel wat stof doen opwaaien met de aankondiging dat het de afdeling voor mobiele toestellen van Nokia overneemt. Als onderdeel van die deal gaat de reus uit Redmond ook een groot datacenter in Finland neerpoten.

Volgens een blogpost gaat Microsoft meer dan 250 miljoen dollar investeren in het datacenter, dat zal ingezet worden om de Europese klanten van het bedrijf te bedienen. Momenteel heeft het bedrijf ook al een Europees datacenter in Ierland en wordt er uitgebreid naar andere regio’s, zoals Australië en Zuidoost-Azië.

[related_article id=”161452″]

De deal tussen Microsoft en Nokia heeft een totale waarde van 5,44 miljard euro. Microsoft heeft 3,79 miljard euro neergeteld voor de afdeling ‘toestellen en diensten’ van Nokia, en nog eens 1,65 miljard voor licenties op patenten van de Finse fabrikant. Door de overname wordt Microsoft een volwaardige telefoonbouwer en controleert het zowel hardware, software en back-end.

Met de (gedeeltelijke) overname keert ook een verloren zoon terug naar het nest: Stephen Elop. Voordat hij eind 2010 aan het hoofd kwam te staan bij Nokia, was Elop directeur van Microsofts Business-divisie. Elop keert binnenkort terug naar Microsoft om de toestellendivisie te gaan leiden en wordt door velen aanzien als een topfavoriet om Steve Ballmer te vervangen als CEO van Microsoft. Ballmer kondigde eerder aan dat hij binnen het jaar aftreedt als topman.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business