Nieuws

Xperia Z1: Sony’s nieuwe 5-inch vlaggenschipsmartphone

Sony heeft haar opvolger voor de Xperia Z klaar. De Xperia Z1 beschikt over een 5-inch Full HD-scherm en 20 megapixelcamera.

Sony toont woensdag haar opvolger voor de Xperia Z tijdens een persconferentie op de IFA-technologiebeurs in Berlijn, maar het persbericht is ondertussen al gelekt.

 

Het persbericht werd online gezet door XperiaBlog en kondigt de lancering aan van de Xperia Z1, Sony’s nieuwe vlaggenschipsmartphone die lange tijd bekend stond onder de codenaam ‘Honami’ en waarbij veel aandacht naar de camera gaat.

[related_article id=”158662″]

De opvolger van de Xperia Z krijgt een 5-inch scherm met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels, is 8,5 millimeter dik en weegt 170 gram. Net als zijn voorganger is de Z1 water- en stofbestendig (IP55/IP58).

De smartphone wordt aangedreven door een 2,2GHz quadcore Snapdragon 800-processor van Qualcomm en beschikt over 2GB RAM-geheugen. Het standaard geheugen van 16GB is uitbreidbaar met een microSD-kaartje tot maximaal 64GB en de batterij heeft een capaciteit van 3.000 mAh. De software is gebaseerd op Android 4.2.2.

Sony heeft met name veel aandacht besteed aan de camera van de Z1. Die beschikt over een 20,7 megapixelcamera met Exmor RS-beeldsensor en een f2.0 27mm-lens. Verder komt het toestel met een hele rits camera-apps aan boord, zoals Info-eye (zoeken m.b.v. een foto), AR effect, Timeshift burst en Social live. Verder moet het ook mogelijk worden om je foto’s naar de cloud te uploaden, zonder opslagbeperkingen.

Om de camera nog meer in de verf te zetten, komt Sony ook met enkele accessoires op de markt, waaronder de QX10 en QX100 lenscamera’s. Die kan je aan de smartphone bevestigen waardoor het toestel cameramogelijkheden krijgt die vergelijkbaar zijn met een compactcamera. Overigens beschikken deze lenzen over een eigen sensor en processor, en moeten ze dus ook zelfstandig kunnen functioneren.

De Sony Xperia Z1 zal beschikbaar zijn in de kleuren zwart, wit en paars, en moet nog deze maand wereldwijd beschikbaar zijn. Een prijs is momenteel nog niet bekend, mogelijk krijgen we die wel tijdens de persconferentie te horen. 

Update 04/09/2013 (16:30u): Ondertussen is er ook reeds een promovideo voor de Sony Xperia Z1 gelekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business