Nieuws

In beeld: Wat is er nieuw in Windows 8.1 RTM?

Als je de previewversie van Windows 8.1 al een tijdje draait, moet je goed kijken om te zien wat er is veranderd in de RTM-versie. We lichten er een paar belangrijke details uit.

Microsoft verandert (opnieuw) van gedachten en geeft IT-professionals en ontwikkelaars toch vroege toegang tot Windows 8.1 RTM, de Windows-versie die typisch is bedoeld voor pc-fabrikanten.

Sommige functies in die RTM-versie waren nog niet verkrijgbaar in de preview van Windows 8.1. We zetten op een rijtje wat je als consument op 18 oktober kunt verwachten.

Start hier! En andere tips voor de interface
Als je een nieuwe account voor het eerst gebruikt, verschijnen geanimeerde tips in de vier hoeken van het scherm. Zij geven je uitleg over de speciale functies van de hoeken. Als je om de een of andere reden de instructie niet juist opvolgt, verschijnt een tweede tip in beeld.

[related_article id=”161452″]

Charms-balk krijgt ook uitleg
Dit is de hint die je ziet als je je muis naar de rechter bovenhoek van je scherm beweegt bij een nieuwe Windows 8.1-account.

Een nieuwe app voor help en tips
Microsoft kreeg veel kritiek van zijn gebruikers voor het gebrek aan uitleg in Windows 8 en verhelpt dat met een nieuwe app, die je in zes categorieën uitlegt wat je kunt verwachten.

Help in detail
Dit krijg je te zien als je wat dieper in de nieuwe ‘help + tips’-app duikt.

Geen video’s voor ondersteuning
Je zult geen animaties of video’s vinden in de nieuwe ‘help + tips’-app en zult het met screenshots en begeleidende tekst moeten doen.

En dit is de nieuwe Mail-app!
De oorspronkelijke Mail-app voor Windows 8 was een aanfluiting. Zijn vervanger, die zwaar leunt op de online interface van Outlook.com, is een stuk volwassener en krachtiger.

Contacten opgeschoond
De app voor contactbeheer, die onderdeel uitmaakt van de communicatieapps, is flink opgeschoond, zodat je een duidelijker zicht hebt op je adresboek.

Een greep uit de bureaubladthema’s van Windows 8.1
Windows zou Windows niet zijn zonder een nieuwe groep thema’s voor je bureaublad. In de standaardinstellingen vind je een nieuw Windows-plaatje en een slideshowfunctie voor vensterlijnen en kleuren.

Subtiele verbetering snelkoppelingsmenu
Het startmenu is en blijft weg, maar je kunt nu ook terecht bij het snelkoppelingsmenu van Windows 8 om je computer af te sluiten. Als je de toetscombinatie Win + X gebruikt, zie je een nieuwe optie voor het uitloggen, herstarten, afsluiten of opstarten van de slaapstand.

IE krijgt leesmodus
De nieuwe leesmodus in de ‘metro’-versie van Internet Explorer 11 laat je tekstgrootte en kleur aanpassen voor een prettigere leeservaring in de browser.

Standaardinstellingen
Als je een nieuwe account opstart, krijg je wat nieuwe opties tot je beschikking, die het nog duidelijker maken dat je er voor kiest (of niet) om aanvullende informatie naar Microsoft te sturen.

Meer bescherming tegen online tracking
Je kunt nog altijd bepalen in de "metro"-versie van IE11 of je jezelf beschermt tegen websites die je bezoek volgen (via Do Not Track). Voor het eerst kun je er nu ook voor kiezen om cookies van derde partijen te blokkeren.

SkyDrive wordt lokale bestandsbeheerder
Het is misschien een wat gekke plek, maar de SkyDrive-app in Windows 8.1 is nu ook een alternatieve versie van de Windows Verkenner in het ‘metro’-gedeelte van je besturingssysteem.

We gaan later uiteraard iets uitgebreider in op alle verbeteringen van Windows 8.1, maar moeten eerst nog wachten tot Microsoft de laatste hand heeft gelegd aan deze grote update van het bekritiseerde besturingssysteem.

De softwaremaker heeft al aangegeven dat het via zijn updatekanaal verschillende prestatieupdates zal uitvoeren, die moeten zorgen dat de "Blue"-update volgende maand klaar is voor het grote publiek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business