Nieuws

Apple maakt iWork-apps gratis voor nieuwe iOS-toestellen

Apple heeft tijdens haar iPhone-evenement aangekondigd dat de iWork-apps vanaf nu gratis beschikbaar zijn op alle nieuwe iPhones en iPads.

Alle ogen waren dinsdag gericht op de aankondiging van de nieuwe iPhone 5c en iPhone 5s, maar Apple heeft ook nog een ander interessant nieuwtje laten vallen. De iWork-apps zullen vanaf nu gratis geleverd worden bij elk nieuw iOS-toestel.

De iWork-suite omvat Pages, Numbers en Keynote – Apples antwoord op Microsoft Word, Excel en PowerPoint – en iPhoto en iMovie. Het prijskaartje ligt normaal gezien tussen de 5 en de 10 euro per app, maar Apple heeft nu besloten om de apps gratis aan te bieden op elke nieuwe iPhone en iPad.

[related_article id=”158256″]

“We denken dat iWork een belangrijk voordeel is voor de productiviteit van onze gebruikers, en iPhoto en iMovie zijn geweldig voor hun creativiteit. Bijna al onze gebruikers willen deze apps,” zei Apple CEO Tim Cook tijdens het persevenement.

Vermoedelijk hoopt Apple door het schrappen van de kostprijs meer gebruikers naar de iWork-apps te trekken, weg van alternatieven van de concurrentie, zoals Google Drive of Office Mobile van Microsoft. Bovendien gaan gebruikers van deze apps in de toekomst mogelijk ook meer opslagruimte in de iCloud aanschaffen.

De aankondiging was onderdeel van een persevenement dinsdagavond waar Apple de nieuwe iPhone 5s en iPhone 5c heeft onthuld. De iPhone 5s is de opvolger van de iPhone 5 en heeft als voornaamste vernieuwingen een 64 bitsprocessor, een fel verbeterde camera en vingerafdrukherkenning. De iPhone 5c is een “budgetsmartphone” – al gaat hij nog steeds meer dan 500 euro kosten zonder contract – en beschikt over een plastic behuizing in vijf verschillende pastelkleuren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business