Nieuws

Android 4.3 beschikbaar op HTC One en Samsung Galaxy S4

De uitrol van Android 4.3 op de HTC One en de Samsung Galaxy S4 is in België en Nederland van start gegaan. Gebruikers kunnen zich snel aan een update verwachten.

Eigenaars van een HTC One of Samsung Galaxy S4 kunnen zich heel snel aan een update naar Android 4.3 verwachten. De uitrol van de nieuwe versie van het besturingssysteem is voor beide toestellen bij ons van start gegaan.

Android 4.3 Jelly Bean springt onder meer zuiniger om met bluetooth-accessoires (Bluetooth Smart) en kan beter overweg met het tonen van graphics (Open GL ES 3.0). Bovendien maakt Android sinds deze versie gebruik van TRIM, dat het flasgeheugen regelmatig opkuist. Daardoor zal je toestel  niet langer na verloop van tijd trager beginnen werken. Een uitgebreid overzicht van de nieuwigheden in Android 4.3 kan je hier nalezen.

[related_article id=”158901″]

Samsung Galaxy S4
Voor de Samsung Galaxy S4 betekent de update bovendien dat het toestel vanaf nu ook ondersteuning biedt voor de smartwatch Galaxy Gear en de zakelijke beveiligingsoplossing Samsung Knox. Daarnaast heeft Samsung ook nog enkele kleine wijzigingen in de grafische schil TouchWiz doorgevoerd.

HTC One
Op de HTC One valt de update naar Android 4.3 samen met een update van de grafische schil HTC Sense naar versie 5.5. Naast enkele kleine wijzigingen, maakt die het onder meer mogelijk om Video Highlights te voorzien van eigen muziek en om extra inhoud en nieuwsbronnen toe te voegen aan de nieuwslezer BlinkFeed.

Dit soort updates gebeurt altijd in fasen. Het zou dus kunnen dat je nog enkele dagen geduld moet hebben, voordat je de update op jouw toestel ziet verschijnen. De update gebeurt Over The Air (via wifi) en tijdens de installatie gaan geen gegevens verloren. Dat neemt echter niet weg dat je altijd best eerste een back-up maakt, alvorens te updaten.

Uit de meest recente distributiecijfers van Android blijkt dat momenteel nog maar 2,3 procent van alle Androidtoestellen op versie 4.3 draait. Nu fabrikanten als Samsung en HTC gestart zijn met het uitrollen van deze update naar hun gebruikers, zal dit percentage tijdens de komende maanden vermoedelijk snel stijgen. Android 4.3 Jelly Bean was tot voor kort de meest recente Androidversie, maar ondertussen heeft Google ook al opvolger Android 4.4 KitKat onthuld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business