Nieuws

LG brengt smartphone met gebogen scherm naar Europa

De G Flex van LG zal binnenkort via Orange beschikbaar zijn in Frankrijk. Het is nog niet duidelijk of andere markten zullen volgen.

De LG G Flex, de eerste smartphone van de fabrikant met een gebogen scherm, is op weg naar Europa.

Het toestel werd eind vorige maand gelanceerd en was oorspronkelijk alleen bedoeld voor Zuid-Korea. Telecomoperator Orange heeft nu bevestigd dat het de LG G Flex in februari op de Franse markt zal introduceren. Het is voorlopig nog niet duidelijk of andere markten zullen volgen.

[related_article id=”161563″]

De LG G Flex is gebaseerd op de LG G2 en beschikt over een gebogen 6 inch plastic oledscherm met een resolutie van 1.280 op 720 pixels. De smartphone draait op een 2,26 GHz quadcore Snapdragon 800-processor van Qualcomm en is voorzien van 2 GB RAM en 32 GB intern geheugen. Verder vinden we een 13 megapixelcamera aan de achterzijde en een 2,1 megapixelcamera aan de voorkant. De batterij heeft een capaciteit van 3.500 mAh.

LG is overigens niet de eerste fabrikant die een smartphone met gebogen scherm op de markt zet. Samsung toonde eerder al de Galaxy Round, een gebogen smartphone die op de Galaxy Note 3 gebaseerd is. Het voornaamste verschil is dat de kromming bij de Galaxy Round over de breedte van het toestel loopt, terwijl dat het scherm van de LG G Flex in de lengte gebogen is. Voorlopig zijn er ook nog geen plannen om de Galaxy Round buiten Zuid-Korea uit te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business