Nieuws

Google herbouwt camerasoftware Android voor betere foto’s

Google herbouwt de camerasoftware in Android en maakt ze beschikbaar voor ontwikkelaars om camera-apps meer mogelijkheden te geven.

Google heeft de camerasoftware in Android herwerkt, om ondersteuning te bieden voor twee nieuwe functionaliteiten: foto’s in RAW-formaat en burstmodus. De nieuwe functies worden ook beschikbaar voor ontwikkelaars, die hun camera-apps hiermee kunnen verbeteren.

De ondersteuning is ingebouwd in de hardware abstraction layer (HAL) van Android. Dat is het deel van de software dat instaat voor de communicatie met de hardware van je toestel. Een nieuwe application programming interface (API) in een toekomstige Androidversie zal de nieuwe functionaliteit toegankelijk maken voor ontwikkelaars.

[related_article id=”158901″]

Ontwikkelaars kunnen de API dan in hun eigen software implementeren en gebruik maken van de nieuwe functionaliteiten. Google gebruikt de burstmodus reeds voor de HDR+-functie in de Nexus 5. Er worden meerdere foto’s snel na elkaar getrokken en die worden vervolgens tot één HDR-foto gecombineerd.

Hardware  is nog altijd van groot belang voor de kwaliteit en mogelijkheden van de camera in je smartphone, maar via een software-update kan er toch ook al wat worden goedgemaakt. De nieuwe API zorgt ervoor dat nieuwe camera-apps van externe ontwikkelaars mogelijk worden, die meer geavanceerd zijn dan de huidige apps in de Play Store.

Google werkt overigens ook aan een software-update voor de camera van de Nexus 5. Die heeft niet meteen indruk gemaakt bij recensenten en vormt voor velen het voornaamste punt van kritiek op de smartphone. Natuurlijk zullen de verbeteringen gelimiteerd zijn, prestaties hangen immers voor een groot deel af van de lens en sensor, maar Google is ervan overtuigd dat de update wel zal helpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business