Nieuws

Muziekdienst van YouTube loopt vertraging op

De veelbesproken streamingdienst van YouTube was aanvankelijk gepland voor eind dit jaar. Maar volgens AllThingsD verschijnt de muziekdienst pas op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2014.

Muziekliefhebbers zullen tot begin volgend jaar moeten wachten om gebruik te kunnen maken van de gloednieuwe streamingdienst van YouTube. Oorspronkelijk zou de service afgelopen zomer gelanceerd worden, maar die datum raakte al snel uitgesteld. Volgens AllThingsD is de abonnementendienst nu nog een keer vertraagd.

Alhoewel de dienst eigenlijk nooit officieel aangekondigd is door Google, wordt er aangenomen dat de muziekdienst van YouTube vergelijkbaar zal zijn met Spotify, maar dan met videoclips.

[related_article id=”158901″]

Volgens de meest recente geruchten zou er zowel een gratis als betaalde versie beschikbaar zijn. De premium-versie zou naar verluidt 10 dollar per maand kosten en gebruikers onbeperkte en advertentievrije toegang geven tot de streamingdienst. Ook offline opslag zou in deze formule mogelijk zijn.

In de code van de meeste recente update van YouTube voor Android (YouTube 5.3) werd de term ‘Music Pass’ ontdekt. Het is echter niet duidelijk of dit de officiële benaming voor de muziekdienst zal zijn.

Google heeft eigenlijk al een premium muziekdienst. Google Play Music All Access kost 9,99 euro per maand en biedt onbeperkte toegang tot een database van meer dan 18 miljoen nummers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business