Nieuws

Microsoft lanceert social media-app Socl

Microsoft rolt apps uit voor Socl. Het sociale netwerk doet een beetje denken aan een mix van Facebook, Instagram, Tumblr en Pinterest.

Ook Microsoft heeft een sociaal netwerk: Socl (spreek uit als social). Het netwerk bestond al een tijdje, maar afgelopen weekend heeft Microsoft ook de Socl-app gelanceerd,zonder al te veel poeha.

De app is vandaag beschikbaar voor Windows Phone, Android-apparaten en iOS-toestellen. De Socl-app is gratis en kan onmiddellijk gedownload worden uit de Windows Phone Store, Google Play en App Store.

[related_article id=”161452″]

Socl startte een tijdje geleden als proefproject. Microsoft noemde het een ‘experiment in open zoeken’. Socl is dan ook een mix van een zoekmachine, sociaal netwerk en ontdekkingsplatform.

Via de gloednieuwe app kun je foto’s, videofragmenten, URL’s of berichten publiceren. Daarnaast is het mogelijk om in een handomdraai grappige memes of mooie collages maken om ze vervolgens te delen met vrienden.

Op het eerste gezicht is Socl een combinatie van verschillende elementen. Het doet ons denken aan Facebook, Instagram, Tumblr en Pinterest. 

Het is niet bekend waarom Microsoft zelf niet gecommuniceerd heeft over de lancering van de apps. Misschien wel omdat de applicaties nog helemaal niet op punt staan. Heel wat gebruikers klagen immers over bugs. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business