We waren dit jaar vooral in de ban van de "kasteelpoepster" en Stromae is de populairste Belg van 2013. Althans toch volgens Google.

Advertentie

Google heeft naar goede gewoonte een overzicht gemaakt met de meest gezochte zoektermen van het jaar. Dat levert een aantal leuke lijstjes op die weergeven wat de Belg bezig hield in 2013.

In de top tien van actuele gebeurtenissen waar het meest naar werd gezocht, staat Els Uytterhoeven bovenaan. Uytterhoeven is schepen in Hoeilaart maar raakte dit jaar in de eerste plaats bekend als de “kasteelpoepster”, nadat beelden van haar seksuele avontuurtje in een kasteel op het net de ronde begonnen te doen. Op de tweede plaats volgt de rechtszaak rond Kim de Gelder en de top drie wordt afgesloten door de problemen met de Fyra-treinen.

[related_article id=”158901″]

Meest populaire Belg van het jaar is Stromae. De muzikant kende de grootste toename in zoekvolume tijdens het afgelopen jaar. De tweede plaats in dit lijstje is voor Studio Brussel-stem Lisa Smolders weggelegd en de derde plaats gaat naar – hoe kan het ook anders – Els Uytterhoeven. Tomorrowland 2013 was het meest gezochte festival dit jaar, gevolgd door Pukkelpop 2013 en Sunrise festival.

In het lijstje met internationale gebeurtenissen staat de scheepsramp met de Costa Concordia bovenaan, gevolgd door de zaak Pistorius en de Pausverkiezing. De Britse royal baby George grijpt net naast een podiumplaats, maar mama Kate Middleton staat wel op de tweede plaats in het lijstje met meest populaire internationale persoonlijkheden. Op de eerste en derde plaats staan acteur Paul Walker en anti-apartheidstrijder Nelson Mandela, die allebei recent zijn overleden. Stromae palmt in dit lijstje de vierde plaats in.

Rest er nog de meest populaire zoekterm van het jaar 2013. Net zoals vorig jaar gaat die eer naar Belfius, gevolgd door Outlook en Zalando. Een volledig overzicht van al de categorieën vind je op de Zeitgeist-pagina van Google.