Nieuws

Je foto’s mooi bekijken met Imagina

Imagina is een fraai ogende tool om je foto's te bekijken én te bewerken. Ook voor retro-effecten kun je terecht, en het programma kan rawbestanden aan.

Imagina noemt zichzelf een ‘virtual lightbox’. Maar eigenlijk is het gewoon een best charmant fotobewerkingsprogramma. Het is vooral geschikt om je foto"s mooi mee te bekijken, maar ook bewerken gaat tot op een zeker semi-professioneel niveau.

Imagina heeft in elk geval als voordeel dat het een heleboel formaten aankan, waaronder ook zware rawbestanden. Dat is prettig voor de serieuzere fotograaf met een goede camera.

[download_file]

Aan het einde van de installatie kun je zelf bepalen welke bestandsextensies je standaard met Imagina wil openen. Die bestandstypes worden in vier categorieën opgedeeld: standaard (8 soorten), RAW (18), HDR (1, exr) en video"s (11).

[related_article id=”160734″]

In het opduikende Options-venster kun je onder meer vastleggen voor welke handelingen je eerst nog je bevestiging wilt geven.

Imagina ziet er chic uit. Aan de linkerkant heb je een verticale rij met miniatuurafbeeldingen van foto’s uit de pc-map die je kiest. Rechts daarnaast krijg je de aangeklikte foto flink uitvergroot. Klik je een andere miniatuur aan, dan duwt de nieuwe foto de andere als het ware uit het scherm. Dat gebeurt bij de instelling 2D Sweep-weergaven.

Kies je voor de weergave 3D Desktop, dan dwarrelen de foto’s als het ware op je bureaublad. Je kunt de foto’s ook als een diavoorstelling bekijken, waarbij je uit een handvol overgangseffecten kan kiezen. Bij Options kon je aangeven hoeveel seconden een foto te zien moet zijn tijdens zo"n presentatie.

De bewerkingsmogelijkheden zijn basic. Je kunt je foto’s bijsnijden, roteren, omkeren of herschalen. In het menu Effects kun je de helderheid en het contrast bijspijkeren. Je regelt beide aspecten tot in de puntjes met behulp van schuifknoppen en een histogram. Maar er is ook een "quick fix"-knop, die je foto met één klik optimaliseert.

Retro-bewerkingen
Imagina biedt het aparte onderdeel Curves om allerlei belichtingseffecten te finetunen. Zo kan je bijvoorbeeld alleen de middentonen aanpassen en die wijzigingen alleen op de kleur rood, groen of blauw laten toepassen.

Erg leuk is de functie Period Style. Aan de hand van instellingen als Nineteenth Century Sepia, Earlty Twentieth Century Monochrome en 1960s Colour, kan je het uiterlijk van je foto’s snel op een retromanier aanpassen. Finetunen met behulp van verschillende schuifbalken, voor onder meer ruis en kleurverzadiging, blijft evenwel mogelijk.

De bewerkte foto’s kun je in diverse formaten opslaan, maar ook als achtergrond voor je bureaublad instellen of als bijlage doorsturen via e-mail.

De download vind je ook hier op de site van Imagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business