Nieuws

Malwarescanner in de cloud

Je draait een antivirusscanner, maar je twijfelt er toch aan of je systeem wel helemaal malwarevrij is. Een tweede mening dus! Die kan Herdprotect je leveren. Eigenlijk zelfs 68 extra meningen, want zoveel antimalware-engines spreekt deze scanner-in-de-cloud aan.

Het aantal virussen en andere malwares loopt in de miljoenen, en dagelijks komen er duizenden varianten bij. Nu heb je uiteraard wel een up-to-date antivirustool draaien, maar bij twijfel doe je er goed aan een tweede mening te vragen. Herdprotect is daar een uitstekende tool voor.

Voor alle duidelijkheid: Herdprotect kan geen gedetecteerde malware verwijderen. Die functie zal volgens de makers ergens in het eerste kwartaal van 2014 worden toegevoegd. Het programma biedt evenmin realtimebescherming: dat is voorzien voor medio 2014.

Wat de tool wél doet is alle mogelijke programma’s, drivers, dll’s en aanverwante uitvoerbare (en daarom misschien gevaarlijke) bestanden scannen. Daartoe maakt de tool een snapshot en stuurt die door naar de cloud, alwaar Herdprotect die ter controle aan maar liefst 68 antimalwareproducten aanbiedt. De lijst van deze engines kan je overigens opvragen op de site van de makers.

[download_file]

Na afloop van deze scanronde, die afhankelijk van je schijf en van het aantal bestanden die in aanmerking komen al snel een tiental minuten duurt, krijg je dan het resultaat te zien.  

[related_article id=”160534″]

Je verneemt welke bestanden door welke engines als malware werden gecatalogeerd en welke mogelijk verdacht zijn. Je kan bij elk item doorklikken om meer details op te vragen. De resultaten kan je tevens bewaren. Hoe dan ook, het is (voorlopig?) aan jou om uit te maken wat je ermee doet en hoe je dat dan precies aanpakt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business