Nieuws

Samsung Galaxy S5 en iPhone 6 zijn gewoon plat

Mocht je uitkijken naar een nieuwe Galaxy-telefoon of iPhone met gebogen design, dan zul je nog even geduld moeten hebben.

Een licht gebogen scherm lijkt een van de belangrijkste features die smartphonebouwers komend jaar willen aanbrengen in hun nieuwe telefoons. Maar zulke schermen, waarmee de Samsung Galaxy Round en LG G Flex al zijn uitgerust, zul je niet aantreffen op topmodellen als de Samsung Galaxy S5 en iPhone 6. Althans, dat verwachten de analisten met wie The Korea Herald sprak.

(Beeld: LG G Flex)

Samsung Display en LG Display hebben namelijk moeite om genoeg schermpjes te produceren voor hun huidige gebogen toestellen. “De huidige productiecapaciteit voor flexibele panelen is niet toereikend voor de Galaxy S5”, zegt Kim Jong-hyun, een analist van Eugene Investment & Securities in Seoul.

“Gebogen schermen zullen pas later volgend jaar worden onthuld als een aparte Galaxy-variant, en niet in een topmodel.” De Galaxy S5 wordt al in de eerste maanden van 2014 verwacht.

Een andere analist, John Seo van Shinhan Investment, denkt dat het ook Apple niet lukt om in 2014 een niet-platte smartphone te fabriceren. Maar 2015 zou volgens hem wel haalbaar kunnen zijn voor de iPhone-bakker.

Povere verkoop
Maar zit de consument eigenlijk wel te wachten op smartphones met een krom scherm? Waarschijnlijk niet echt. Samsung heeft nog maar tienduizend exemplaren van de Galaxy Round verkocht sinds de lancering daarvan in Korea begin oktober, volgens tellingen van de International Business Times. En Korea IT News meldt dat ook de LG G Flex zeer moeizaam verkoopt.

Wat is hier eigenlijk aan de hand? Wel, Samsung noch LG heeft de consument uitgelegd wat hij aan zo"n kromme smartphone heeft. “De povere verkoopcijfers voor de Galaxy Round komen niet als een geweldige verrassing”, zet analist Dominic Sunnebo van onderzoeksbureau Kantar Worldpanel. “Consumenten zijn dol op vernieuwingen, maar er moet hun wel duidelijk worden uitgelegd wat de voordelen ervan zijn voordat ze tot aanschaf overgaan.”

De Samsung Galaxy Round komt vooralsnog niet naar Europa. De LG G Flex wordt in februari wel al verwacht. Het toestel zal dan eerst in Frankrijk worden verkocht. Of andere Europese landen zullen volgen, is nog niet bekend. Beide toestellen verschillen overigens in hun trendy gimmick. De LG G Flex trekt krom in de lengte, de Galaxy Round in de breedte.

g flexgalaxy roundgalaxy s5gebogen schermgebogen schermeniphoneiphone 6lg g flexnieuwssamsungsamsung galaxy s5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN