Met de aankoop van het gespecialiseerde Impermium verwacht Google een boost in het aanpakken van spam, internetfraude en online misbruik.

Google blijft bedrijven aankopen. De meest recente toevoeging aan het immer uitbreidende portfolio is Impermium. Dit startende bedrijf focust zich op het reguleren van spam en het elimineren van fraude van online misbruik. Vanaf deze week doet het dat voor Google.

Mark Risher, directeur en medeoprichter, laat in een verklaring weten dat de mogelijkheden van het bedrijf flink toenemen door de aankoop.

 

“Door aan te sluiten bij Google wordt ons team samengevoegd met enkele van de beste misbruikbestrijders ter wereld. Met onze gebundelde krachten zijn we in staat onze missie verder uit te dragen en van het internet een veiligere plaats te maken. Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden die dit creëert.”

Startkapitaal
Risher heeft in 2011 geholpen bij de oprichting van Impermium. In een kort tijdsbestek weet hij een startkapitaal van een miljoen dollar bij elkaar te krijgen via Accel Partners, AOL Ventures, Archimedes Capital, Charles River Ventures, Embarcadero Ventures, Freestyle Capital, Greylock Discovery Fund en Morado Ventures.

In hetzelfde jaar haalt Impermium nog eens 8 miljoen dollar op in een Series A-ronde, de eerste verkoop van aandelen. Deze rondgang wordt geleid door Highland Capital Parnters en ondersteunt door Freestyle Capital (dat ook bijdroeg aan het startkapitaal) en Social+Capital Partnership.

Impermium bedankt alle investeerders in een verklaring. De reguliere website is inmiddels vervangen met de tekst van de verklaring. Daarnaast zijn de blog en het Twitter-account op non-actief gezet.

Nest
Dit nieuws komt vlak na Googles aankoop van Nest voor 3,2 miljard dollar. Hoeveel de technologiegigant voor Impermium heeft betaald is nog niet naar buiten gebracht.

Door Nest in te lijven bevinden zich honderd ex-werknemers van Apple in de gelederen van Google. Het had ook onvoorziene gevolgen voor Nestor Incs koers in de Nasdaq. Vlak na de bekendmaking steeg de koers tot twintig keer de oorspronkelijke waarde. De enige overeenkomst tussen Nest en Nestor Inc zijn de eerste vier letters. Verder hebben ze niets met elkaar te maken.