Nieuws

Gekromde Samsung Gear Fit buigt naar jouw wil

Na de Gear 2 en de Gear 2 Neo verrast Samsung op Mobile World met een derde aanvulling voor zijn familie van wearables.

Samsung kondigde maandag al twee nieuwe smartwatches aan: de Gear 2 en Gear 2 Neo, de opvolgers van de originele Samsung Gear. Op zijn Unpacked 5-event op Mobile World Congress heeft het vandaag echter nog een verrassing in petto: de Gear Fit, het fitnessminnende broertje van de smartwatches.

Samsungs nieuwste wearable is extra licht en krijgt een herkenbaar eigen design mee. Hoewel het toestelletje duidelijk gericht is op fitnessfanaten, biedt de Gear Fit je nog steeds alle meldingen en voordelen die je zou verwachten van een smartwatch, wanneer je hem koppelt aan je Samsung Galaxy-telefoon. Je kan de Gear Fit overigens ook als los toestel gebruiken, als je niet in het bezit bent van een Galaxy-smartphone, maar dan mis je natuurlijk heel wat.

[related_article id=”160734″]

Ontwerp
Terwijl de Samsung Gear 2 er alles aan doet om zo veel mogelijk op een stijlvol polshorloge te lijken, gaat de Gear Fit voor een dun en gebogen design dat zo licht is dat het met je pols lijkt te versmelten en je zo nooit hindert. Dat gebogen super-amoledschermpje van 1,84 inch is wel ongelooflijk indrukwekkend; met zijn 432×128-resolutie spatten de kleuren er zowat af.

De standaard achtergrondafbeeldingen en lay-outs bieden je heel wat stijlen en opties, zodat er vast iets naar jouw smaak tussen zit. Ddaarenboven kan je, als je je Gear Fit synchroniseert met je telefoon, elke afbeelding bijsnijden om je eigen schermafbeelding te kiezen.

De Gear Fit zit erg comfortabel rond je pols; het gekromde ontwerp krult zich stevig tegen je vel, wat belangrijk is om de ingebouwde hartslagmeter goed te laten functioneren. Het voelt niet vreemd of ongemakkelijk, mede dankzij het slimme ontwerp van het gebogen scherm.

Drie kleuren
De Gear Fit zelf is een klein toestelletje dat vastzit aan een rubberen band. Die is trouwens makkelijk los te maken, en Samsung laat uitschijnen dat het ook extra bandjes zal aanbieden. Voor een fitnessproduct – dat per definitie wel wat zweet te verduren krijgt – is het altijd fijn om die optie te hebben zodat je een schoon bandje kan nemen als het vorige er niet meer zo glimmend uitziet. Voorlopig zijn er maar drie kleuren verkrijgbaar: zwart, oranje en mocha-grijs.

De settings kan je makkelijk bedienen met vegen en tikken, en het de horizontale oriëntatie van het scherm geeft je de mogelijkheid om extra informatie aan het standaardstartscherm – met de horlogefunctie – toe te voegen, zoals de stappenteller of je volgende agenda-afspraak.

Belangrijkste features
De Samsung Gear Fit is een Bluetooth 4.0 LE-toestel en heeft een IP67-rating meegekregen voor zijn uitstekende stof- en waterbestendigheid. Er zit een hartslagmeter aan de onderkant, die je voor langere periodes kan aanzetten. Het toestel verzorgt ook de nodige algemene activiteitentracking, met onder andere een pedometer- en gyroscoopfunctie.

De hartslagmeter van de Gear Fit. Foto via Cnet.com.

Waar de Gear 2 voor de eerste keer geïntegreerde apps zal meekrijgen, krijg je op de Gear Fit notificaties voor telefoontjes, e-mail, sms, alarmen en de S-Planner. Samsung laat ook weten dat het platform open is voor notificaties van niet-Samsung apps.

De Gear Fit bevat ook opties voor gepersonaliseerde fitnesscoaching, die integreren met de hartslagmeter om ervoor te zorgen dat je in het juiste tempo bezig bent om je doelen te halen.

Voor de specificaties- en cijferliefhebbers: de Gear Fit is 23,4 bij 57,4 mm groot, 11,95 mm dik, en is met zijn 27 gram een absoluut pluimgewichtje. De Gear Fit draait trouwens, net als de nieuwe Gear 2 en Gear 2 Neo, op Samsungs eigen Tizen-besturingssysteem.

De batterij zou het drie tot vier dagen moeten uithouden met "normaal gebruik" en vijf dagen met "weinig gebruik".

Toekomstmuziek
Samsung heeft met de nieuwe Gear-lijn een familie wearables gecreëerd die er nu al veel praktischer uitziet dan zijn poging van vorig jaar, met verschillende modellen om tegemoet te komen aan verschillende stijlen en interesses.

Het gebrek aan een camera lijkt geen groot verlies bij deze Gear Fit, maar de extra app-integratie die de Gear 2 wel meekrijgt is iets waar potentiële kopers wel bij zullen stilstaan. De Gear Fit is dan wel specifiek gericht op fitness, de Gear 2 heeft een nieuwe Runkeeper-app die een waarschijnlijk ook wel wat mensen kan overtuigen.

Het super-amoledscherm is in elk geval prachtig, en het ontwerp ziet er fris uit en lijkt erg goed te passen bij de focus op sport. Als de prijs ook goed zit, zou de Gear Fit een geduchte concurrent kunnen worden voor veel van de andere pols-fitnesstrackers die nu al op de markt zijn.

De Gear Fit zou wereldwijd verkrijgbaar moeten zijn vanaf begin of midden april.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business