Nieuws

LG onthult lamp die je bedient met smartphone of tablet

Deze bluetoothlamp luistert naar je mobiele toestel. Zodat je hem op afstand kan aan- en uitzetten, de helderheid kan aanpassen en zijn activiteit kan plannen.

Foto via LG.

LG heeft een nieuwe lamp die je kan bedienen met je smartphone.

[related_article id=”160734″]

Het bedrijf maakt bekend dat het lampje verbonden kan worden met smartphones, tablets, en andere mobiele toestellen met een daarvoor ontworpen app. Daarmee zou je de lamp aan en uit kunnen schakelen en zelfs de helderheid ervan regelen.

Dat klinkt fijn, maar waarom zou je je smartphone gebruiken om het licht aan en uit te zetten als je gewoon de schakelaar kan gebruiken? Wel, de app biedt je meer functionaliteit dan een ‘analoge’ schakelaar.

Je kan de lamp programmeren om zichzelf aan en uit te zetten op specifieke momenten. Zo kan je bijvoorbeeld het licht in je slaapkamer automatisch laten aangaan als het tijd is om op te staan, of je kan een buitenlamp programmeren om ’s nachts aan te blijven maar overdag uit te schakelen. En in de securitymodus kan je de lichten aanzetten als er niemand thuis is, om zo mogelijke inbrekers te dwarsbomen.

De app zelf is compatibel met toestellen die Android 4.3 of hoger of iOS 6.0 of nieuwer draaien. LG verduidelijkt nog niet wanneer het nieuwe product beschikbaar zal zijn, maar de lamp zal verkocht worden voor 35.000 Koreaanse won, zo’n 23,5 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business